IBF: ITER Business Forum, nu aangevuld met overzicht van komende procurements

vrijdag, 17 mei, 2013

Anneke Spitzen heeft een mooi overzicht geschreven van de komende mogelijkheden voor bedrijven zoals aangekondigd op IBF, nu ook met haar introductie erbij, zie hieronder.

 

De presentaties van F4E zijn te vinden op de F4E portal.

 

IBF was een groot succes met ook een interessante presentatie van Cock Heemskerk die erg goed ontvangen werd.

 

De belangrijkste gebeurtenis dit jaar voor bedrijven op het gebied van fusie was het ITER Business Forum op 21 en 22 maart in Toulon. Daar gaf Cock Heemskerk van HIT (Heemskerk Innovative Technologies) een boeiend overzicht van de kansen van MKB's in de ITER Remote Handling wereld. De sprekers op IBF waren óf mensen van F4E of de ITER International Organization (ITER-IO), óf ze waren vertegenwoordigers van bedrijven die als hoofdaannemer kunnen en willen gaan optreden. De enige uitzondering was Nederlander Cock Heemskerk die juist de invalshoek van een klein bedrijf ging belichten. Het publiek, in groten getale aanwezig, was erg enthousiast. Onmiddellijk na de presentatie van Cock nam de belangrijkste speler in de Remote Handling wereld, Carlo Damiani, de groepsleider van F4E het woord en sprak vol bewondering over Cock's waardevolle inbreng. Zie hieronder de presentatie van Cock Heemskerk. In dezelfde sessie Remote Handling, met de Nederlandse ILO als voorzitter, was er ook een presentatie getiteld: "The European Team for the Divertor Remote Handling Challenge" waarbij naast aandacht voor Astrium en Areva ook de Nederlandse inbreng volop aan de orde kwam, met Dutch Space, HIT, NRG en DIFFER en ook een plaatje van het RHSC in kasteel Rijnhuizen onder de titel: "Virtual Reality Simulation and RH training expertise". Zie hieronder de presentatie van Jens Wendorff. DeMaCo werd genoemd als één van de geprequalificeerde bedrijven voor een Cryo-tenderactie door het hoofd van de Indiase DA (domestic Agency). De IBF in Toulon was de opvolger van de uiterst succesvolle versie in Manosque in dec 2011 waarbij ook veel Nederlandse bedrijven vertegenwoordigd waren en was opnieuw georganiseerd door de franse ILO Sabine Portier samen met alle ILO's, met ITER en met de Europese DA (Domestic Agency) F4E en de overige DA's. Voor alle informatie, zie: http://www.iterbusinessforum.com/Home.aspx?f_lang=en Sprekers waren de directeuren Motojima van ITER en Bindslev van F4E maar ook de hoofden van de procurement-afdelingen die informatie gaven over de komende tenderacties en hoe daarop in te spelen. Daarnaast was er ook een bezoek aan het ITER terrein gepland, waar nu volop activiteiten gaande zijn. Van groot belang tijdens het ITER Business Forum 2013 waren ook de B2B’s: 1-op-1 gesprekken tussen bedrijven onderling maar ook met zowel ingenieurs, wetenschappers als procurement-deskundigen van F4E en ITER-IO.

 

Alle andere presentaties zijn binnenkort te vinden op de IBF-website en nu ook al bij mij (a.g.a.verhoevenatdiffer.nl)">a.g.a.verhoevenatdiffer.nl) na te vragen.