ITER-NL nieuwsbrief juli 2013

Geachte ITER-NL relatie,

Hierbij ontvangt u de ITER-NL nieuwsbrief van juli 2013, zoals u ziet in een nieuwe opzet.
Voor het meest recente nieuws kunt u altijd terecht op www.iter-nl.nl waar u zeker betreffende ISFNT, nieuwe tenderacties en een verslag van de laatste bijeenkomst van de ILO's met F4E al snel een update kunt vinden.

Met vriendelijke groeten namens het ITER-NL team,
Toon Verhoeven

Download de volledige nieuwsbrief hier.

Nieuws van het ILO-Net

Met ITER-NL hebben we, in samenwerking met ILO-net, acte de presence gegeven op een aantal grote manifestaties waaronder Netherlands @ GIANT, de International Particle Accelerator Conference (IPAC) en de Hannover Messe.

ISFNT, Barcelona, September 16-20, 2013

ITER-NL heeft een dubbele stand gereserveerd op de Industrial Exhibition tijdens de ISFNT 2013 (International Symposium on Fusion Nuclear Technology) van 16-20 september in Barcelona.
Nederlandse bedrijven zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze stand.

Nieuws van de ILO

Onze ITER-NL ILO heeft, samen met de ITER ILO’s uit andere Europese lidstaten, een intensieve interactie gehad met de nieuwe directeur van Fusion for Energy, Henrik Bindslev, om de regels voor de industrie te versoepelen en doorzichtiger te maken. O.a. de beruchte unlimited liability clausule is nu van tafel. Dit gaat het zeker voor Noord-Europese bedrijven gemakkelijker maken om succesvol te tenderen.

Roadmap Advanced Instrumentation

Er is door NWO, TNO en een groot aantal bedrijven hard gewerkt aan het schrijven van een 16e Roadmap voor Advanced Instrumentation. Die Roadmap is op 3 juni jl aangeboden aan het boegbeeld van de Topsector HTSM, Amandus Lundquist.

Download de volledige nieuwsbrief hier.

ITER-NL is een samenwerkingsverband tussen TNO, FOM, NRG en de TU Eindhoven. Het doel van ITER-NL is de Nederlandse wetenschap en industrie optimaal voor te bereiden op deelname aan het internationale kernfusieproject ITER in Zuid-Frankrijk. ITER-NL begeleidt bedrijven bij deelname aan tenderacties voor onderdelen van ITER en faciliteert kennisoverdracht van onderzoeksinstituten naar Nederlandse bedrijven.