oproep tot deelname aan ITER Business Forum, IBF en IPAC

donderdag, 5 januari, 2017

IBF, het ITER Business Forum, zal plaatsvinden op 28 t/m 30 maart 2017 in Avignon. Dit is de belangrijkste gebeurtenis op het gebied van industriële mogelijkheden voor ITER in 2017. Voor het eerst is er de mogelijkheid voor bedrijven om ook een plaats op een industriële beurs te bemachtigen. Onder de paraplu van de ITER-ILO is al een eerste stand gereserveerd. Zie voor meer informatie hieronder.

banner

IPAC, de 8ste Internationale Particle Accelerator Conference wordt gehouden in Kopenhagen van 14 tot 19 mei 2017. Het ILO-net heeft al een flink aantal stands gereserveerd en de eerste Nederlandse bedrijven hebben zich al aangemeld. Zie voor meer informatie hieronder.

 

IBF wordt deze keer georganiseerd in het Palais des Papes, het voormalige Pauselijke Paleis in Avignon. IBF zal deze keer extra interessant zijn omdat er volop aandacht zal zijn voor de komende tenderacties van ITER. Deze tenderacties zullen wat kleiner van omvang zijn dan tot nu toe en ze zullen wat meer een hightech karakter hebben. Het centrale ITER team en Fusion for Energy zullen nog 1 à 2 Miljard € uitgeven tot aan 2020. Ook zal het nieuwe tijdschema gepresenteerd worden, wat ingrijpend gewijzigd is. Vorige keer waren er meer dan 800 aanwezigen. Als u mee wilt naar IBF kunt u contact opnemen met de ITER-ILO  a.g.a.verhoevenatdiffer.nl De eerste Nederlandse aanmeldingen zijn al binnen. Zie ook: http://www.bigscience.nl/

Het doel van IBF is vooral om  bedrijven te voorzien van de laatste informatie over de status van ITER, de aankoopregelingen en de komende tenderacties. Verder zijn er mogelijkheden om samenwerking te zoeken met andere bedrijven, zowel binnen Europa als daarbuiten en met fusie onderzoeksinstituten. Er zullen vele interessante presentaties worden gehouden zowel door de ITER organisatie als door de diverse deelnemende landen als ook door vele bedrijven die al aan het werk zijn voor ITER. Er zullen volop mogelijkheden zijn om 1-op-1 gesprekken met andere betrokkenen te regelen. Verder zijn er interessante excursies gepland, o.a. naar de ITER site waar al enorm veel activiteiten te zien zullen zijn.

Meer info op: http://www.iterbusinessforum.com/

 

IPAC

IPAC wordt deze keer georganiseerd in Kopenhagen, o.a. door ESS, wat vlak over de grens (aan de andere kant van “the Bridge” in Zweden) is gelegen. Des te interessanter omdat vorige week bekend is gemaakt dat ESS is opgenomen op de Nederlandse Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur. Dit strategische document brengt Nederland een stap dichter bij volledige lidmaatschap van ESS. Zie ook: http://www.nwo.nl/actueel/nieuws/2016/33-onderzoeksfaciliteiten-en--clusters-prioriteit-voor-nederlandse-wetenschap.html en https://europeanspallationsource.se/article/netherlands-moves-closer-full-eric-membership

De industriële tentoonstelling zal plaatsvinden van zondagmiddag tot woensdagavond. Op dinsdagmiddag zal er een 2-uur durende sessie voor bedrijven georganiseerd worden. Veel meer informatie over de deelname aan IPAC-Kopenhagen kunt u vinden op de Dutch Scientific flyer: http://www.bigscience.nl/sites/default/files/activiteiten/flyers/019_059_IPAC_FLYER_DEF_%5BWEB%5D.pdf

Als u uw bedrijf aanmeldt via http://www.bigscience.nl/nl/node/258 houden we u op de hoogte. Aanmelding is vooralsnog vrijblijvend. Samen met Rob Klopping en Jan Visser, de ILO’s van CERN, wordt in maart 2017 een deelnemersbijeenkomst georganiseerd, daarna wordt uw aanmelding pas definitief als u dat wenst.

Tijdens de IPAC conferentie worden diverse tours georganiseerd, o.a. naar ESS, wat net over de brug in Lund in Zweden in aanbouw is. Voor meer informatie https://ipac17.org/

Voor zowel IBF als IPAC geldt dat de kosten van de stand gedeeld kunnen worden met alle deelnemende bedrijven en als er minstens vijf bedrijven geïnteresseerd zullen wij MIT-subsidie aanvragen voor een Hollandpaviljoen in het kader van het Topsectorenbeleid. Hierdoor kunnen we de deelname kosten extra laag houden. We gaan ook nog een speciale bedrijvenbrochure uitbrengen voor zowel IBF als IPAC. Geeft u op als u daarin vermeld wilt staan.

U ontvangt deze mail omdat u bent opgenomen in de iter-nl database. Wellicht heeft u ook al een oproep ontvangen via de Big Science website.

Met vriendelijke groet,

 

Toon Verhoeven

Industrial Liaison Officer for ITER and ESS, the European Spallation Source

 

A.G.A.Verhoevenatdiffer.nl

www.iter-nl.nl or www.bigscience.nl

mobile:           +31-653402853

 

DIFFER – Dutch Institute for Fundamental Energy Research

PO Box 6336, 5600 HH, Eindhoven, The Netherlands

de Zaale 20, 5612 AJ, Eindhoven, The Netherlands

 

RID – TUD – Reactor Institute Delft, Technical University Delft

PO Box 5042, 2600 GA Delft, the Netherlands

Mekelweg 15, 2629 JB Delft, the Netherlands

 

banner