Grote opbrengst voor kraamcentrum Brufut in Gambia

zondag, 2 december, 2018

€ 8511  gedoneerd en de auto bracht ook nog € 3500 op.

Team 2115 Breugel, Hanneke Boek en Toon Verhoeven hebben voor het kraamcentrum Brufut gereden. Het mooie bedrag van 201.000 Dalasis werd voor hun Nissan Patrol op de veiling geboden, ongeveer € 3500. Daarnaast kon dankzij de gulle sponsoring een cheque van maar liefst € 8200 overhandigd worden. Deze cheque werd al symbolisch overhandigd tijdens het bezoek van de Challenge rijders aan het Brufut kraamcentrum op vrijdag 26 oktober aan de leidinggevenden van het kraamcentrum. Later bleek het bedrag nog wat opgelopen te zijn en kon er maar liefst € 8511,20 worden overgeschreven op de Brufut rekening van Ursula Krol.

Daarnaast konden er ook vele goederen gedoneerd worden, waaronder medische spullen, zoals een AED, schoolspullen, baby dekentjes en gebreide babymutsjes. Ook onderweg waren al veel spullen aan kinderen overhandigd, waaronder pennen, kleurboeken en knuffels.

        

De reis verliep verder erg voorspoedig. Het enige probleem was een versleten koppeling. Het was een enorme operatie om die te vervangen, maar dankzij de garage Ali Nassir in Zagora, Marokko was de klus al binnen een nacht geklaard. Hanneke kon volop van haar ervaring als huisarts in Nuenen gebruik maken, er waren veel zieken onderweg, maagproblemen, ontstekingen en ook nog een gebroken sleutelbeen.